maanantai 2. maaliskuuta 2009

Äärikapitalismi tappaa


2. maaliskuuta 2009
Kirjoitin alla olevan tekstin Facebookiin, erääseen siellä olevaan ryhmään jossa vaaditaan parempia mielenterveyspalveluja mm. Jokelan jaKauhajoen tapahtumien valossa. Nämä asiat ovat meiltä jo unohtuneet emmekä ota niitä huomioon, ennen kuin tulee seuraava tapaus. Montako uhria tällä kertaa kapiatlismin muovialttarille?

Kaikki on kiinni siitä mitä arvoja meillä on. Suomi on aina ollut kova maa. Kiusaaminen alkaa jo hyvin varhain jostain mitättömästä syystä ja jatkuu yleeensä läpi elämän, koulukiusaamisesta työpaikkakiusaamiseen jne. Vaatimukset, joita asetetaan mm. työelämässä ovat järjettömiä- niitä ei täytä juuri kukaan, mutta useimmat osaavat teeskennellä ja sinnittelevät mukana. Minusta on kuvaavaa että nuoret puhuvat elämästä pudotuspelinä!
Suomalaisilla on myös typerä taipumus seurata kaikkia muoti-ilmiöitä ja pitää ulkoa tulevaa parempana kuin itseään. Jotain tälle huonolle itsetunnolle tulisi tehdä. En usko että mikään terapiamäärä auttaa siinä vaiheessa kun yhteisö ympäriltä on kadonnut ja muuttunut vihamieliseksi.
Äärikapitalismi on tila jossa kaikki lasketaan rahalla. Se tuottaa ihmisuhreja, kuten olemme nähneet. En vaadi kapitalistisen yhteiskunnan kumoamista, mutta inhimillisyyttä vaadin.

On oltava yhteiskunta joka on jotain meille kaikille yhteistä ja luonnostaan kuuluvaa, on oltava demokratia ja kansalaisoikeudet joita on puolustettava! Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja heillä on peruuttamattomia oikeuksia joita ei voi rahalla ostaa.
Suomi on taloustaantumassa ja tätä käytetään tekosyynä yhteiskunnan, yhteisen omaisuutemme siirtämiseksi yksityisen keinottelun piiriin. hallituksen lamalääkkeenä on : Lisää samanlaista! Eli jatketaan veronkevennyksiä ja julkisen sektorin alasajoa vaikka juuri tämä politiikka on aiheuttanut sen sotatilan joka käytännössä vallitsee yhteiskunnassamme. Työtahtia kiristetään, maksuja korotetaan, terveydenhuoltoa ja palveluja ajetaan alas- osa kansasta elää lähes nälänhätäolosuhteissa. Nuorten kansalaisoikeuksia on kavennettu- ei edes normaalia työmarkkinatukea…Vain ruoska on hallintovälineenä.Onko tällainen ihmisten yhteiskunta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.