tiistai 17. maaliskuuta 2009

Kokoomusta



17. maaliskuuta 2009

Presidenttifoorumi osoitteessa TV1 oli anniltaan mielenkiintoinen. Paitsi että pitkästä aikaa kuultiin Mauno Koivistoa tiedotusvälineissä ja ensi kertaa yhdessä Halosen ja Ahtisaaren kera, oli yleisön joukossa myös huomionarvoisia henkilöitä.

Kosovolainen maahanmuuttaja Hetemaj oli nainen paikallaan! Hän korosti sitä että on tutustunut myös suomalaiseen kulttuuriin ja opiskellut meidän tapaamme elää, kokea ja kohdata toisiamme. tämä kuuluisien jalkapalloveljesten isosisko peräänkuulutti maahanmuuttajilta isäntämaan tapojen oppimista. Tämä on hyvin kannatettava asia ja toivoisin että kaikkialla maailmassa ihmiset ymmärtäisivät tällaisen perusasian. Kohteliaisuus ja kiinnostus eivät ole milloinkaan pahasta ja saattavat näytellä ratkaisevaa roolia kun ihmiset tutustuvat toisiinsa.

Toinen merkittävä vieras oli kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen. Hän peräänkuulutti Suomen kotoutumista maailmaan. Paha vain, että juuri kokoomuksen johdolla olemme edenneet tällä globalisaation saralla niin hyvin että meillä on pian miljoona köyhää maassa, jossa aiemmin köyhyys oli lähes tuntematon käsite. Kokoomuksen “kotoutuminen” onkin ollut uusliberalististen ja rahavaltaa korostavien kovien arvojen politiikkaa joka on johtanut siihen että lyhyessä ajassa hyvinvointivaltiosta on tehty veroparatiisi. samalla on kadotettu se yhteisöllisyys jolla sotia ja talouskriisejä voitetaan. Suomalainen tapa hoitaa yhteiskuntaa on uhrattu ahneuden alttarille ja samalla on menetetty jotain korvaamatonta. ei ihme että perustetaan brändityöryhmiä Suomen kuvaa kirkastamaan- maa on jo myyty ja kansalaisten yhteinen, voimakas solidaarisuus murrettu. Tämä kaikki on tehty muuttamalla kaikki asiat bisnekseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.