torstai 5. maaliskuuta 2009

Arvostelua vaientava lainsäädäntö


5. maaliskuuta 2009

Uusi tietosuojalaki joka eilen hyväksyttiin eduskunnassa on hyvin merkittävä laki. Se ei koske ainoastaan työntekijöiden sähköposteja kuten julkisuudessa on vatvottu, vaan millä tahansa koululla, taloyhtiöllä, mediatalolla tai muulla toimijalla on nyt lain mukainen oikeus selvittää kenen tahansa internetliikennettä. Tämä tarkoittaa sitä, että laissa oleva lähdesuoja on käytännössä murrettu. Tuo lähdesuoja on olemassa siksi ettei kukaan voisi estää esimerkiksi selkeän rikollisen toiminnan paljastumista tai vaikkapa julkisen vallan väärinkäytöksien ilmituloa. Lähdesuoja on tarkoittanut sitä että esimerkiksi netissä voi käräyttää rikollisia ilman että itse joutuu näiden tulilinjalle. Tämän suojan murtaminen tarkoittaa jatkossa sitä että asemasta riippuen voi jatkossa tehdä mitä hyvänsä ilman kiinnijäämisen pelkoa. Urkintalaki siis estää urkinnan. Onkin jännittävä nähdä minkälaisia uutisia jatkossa saamme. Varmaan sellaisia jotka ylistävät Johtajiamme.

Venäjällä hallitusta arvostelevat toimittajat on usein tapettu. Tuntuu että Suomen porvarit ovat niin hienoja ettei arvostelu heillekään sovi- muistettakoon vain tuo SAK:n vaalikampanja 2007. Liian lähelle totuutta ei saa mennä.

Myös kunnissa käynnissä oleva yksityistäminen merkitsee julkisen valvonnan vaikeutumista. Kansalaisista tehdään yhden totuuden orjia ja päätökset on nieltävä sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.