sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Äärikapitalismi purkaa esteitä tieltään


22.3.2009 12.36 | Jari Suominen | Yleinen
”Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ryöpyttää kovin sanoin suunniteltua syyttäjien määrän leikkausta Turun Sanomien haastattelussa. Ensi vuoden budjettiin on suunniteltu syyttäjien määrän vähentämistä 40 - 50:llä nykyisestä 320:stä.
Kuusimäen mukaan oikeusturvavelvoitteiden ja niiden rahoittamisen välillä vallitsee Suomessa ammottava kuilu. Hän muistuttaa, että oikeusministeriön työryhmän mukaan syyttäjien minimimäärä on jo nyt alitettu 20:llä.Oikeusturvan ja rikosvastuun toteutumisen saaminen esimerkiksi Ruotsin tasolle vaatisi Kuusimäen mukaan lähes syyttäjämäärän tuplaamista, eli noin 700 miljoonan euron lisäystä oikeusministeriön budjettiin.

Syyttäjien vähentyessä juttujen käsittely hidastuu, asiat ruuhkautuvat ja henkilöstö uupuu, mutta muilta hallinnonaloilta tuttua priorisointia ei voida harrastaa, Kuusimäki muistuttaa.

- Syyttäjäntoimessa jokainen asia on yhtä huolellisesti virkavastuulla käsiteltävä ja ratkaistava, eikä asioiden määrään voi vaikuttaa.

Suomi on saanut kymmeniä huomautuksia Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta liian pitkiksi venyneistä oikeuskäsittelyistä.

Suomessa säädetään nyt uutta lakia, jonka mukaan venyneistä jutuista voidaan maksaa korvauksia kotimaassa, eikä asianomistajien tarvitsisi vedota eurooppalaisiin tuomioistuimiin. Kuusimäki pitää tilannetta valtion kannalta miltei säälittävänä.

- Eikö valtiovallan olisi tyylikkäämpää järjestää asiat kuntoon eikä hiljaisesti myöntää niiden pysyvän epäkunnossa, ja korvata siitä koituvat haitat. Näin välillisesti hyväksytään se, että kansalaisten oikeusturvaa poljetaan jatkuvasti säästösyistä.”

YLE Uutiset
Ylläoleva uutinen kertoo karua kieltään siitä miten suomalaista yhteiskuntaa nyljetään . Nyt on vuorossa oikeuslaitos. oikeuslaitoksen toiminnan haittaaminen ei olekaan mikään ihme- onhan se tähän asti ollut edes jollakin lailla puolustamassa kansalaisoikeuksia joita luokkayhteiskunnan rakentajat haluavat purkaa. hallinto-oikeudet ovat myös usein tyrmänneet väkivaltaisen ja vahingollisen kaavoituspolitiikan jota kunnissa harjoitetaan. Tästä on Turussakin monta esimerkkiä, viimeisimpänä tuo Cafe Noirin talo, jonka hallinto-oikeus kielsi purkamasta.

Vähentämällä kansalaisten mahdollisuuksia saada oikeutta aiheutetaan syvä juopa suomalaisen yhteiskunnan keskelle. Kenen etuja taas ajetaankaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.