sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Tulikaste oli menestys


21. helmikuuta 2009

Tuntuu hyvältä kun voi kertoa kaikille että historian ensimmäinen Vasemmistoliitto alueilla- tapahtuma onnistui mainiosti. Soppaa jaettiin kolmisensataa annosta ja mikä ilahduttavinta eivät Varissuon ja Lausteen sekä Pääskyvuoren ja muun Itä -Turun asukkaat tyytyneet pelkkään ruokaan vaan tulivat myös keskustelutilaisuuteen. Paikalla oli lähes neljäkymmentä ihmistä mikä on suuri määrä.Kiitokset siitä!

Itse keskustelutilaisuus alkoi Annika Lapintien katsauksella eduskunnassa käsiteltäviin asioihin. Koska varattu aika oli lyhyt sanoi Annika tyytyvänsä puhumaan vain puolustusmenojen lisäysautomaatista , jota porvarijengi ajaa parhaillaan. Annika totesi että myös terveydenhuollon käyttämät välineet kallistuvat, mutta tähän asiaan ei hallituksella ole halua puuttua…Paljon muutakin hän puhui, mutta siitä lisää myöhemmin radiossa ja blogissa.

Jukka Kärkkäinen jatkoi juohevasti terveydenhuollon ongelmista. Hän totesi perusterveydenhuollon olevan ensiarvoisen tärkeä tehtävä kunnille ja penäsi lisää valtionosuuksia jotta Turun peruspalvelun vaje, 30 Me, saataisiin paikattua eikä kansalaisten terveys vaarantuisi.

Tästä taas jatkoi sujuvasti alueen oma valtuutettu Alpo Lähteenmäki, joka kertoi uuden peruspalvelulautakunnan haasteista. Alpo on tämän lautakunnan jäsen ja hän kyllä tuntee asiat. Hän kertoi Turussa olevan hyvän peruspalvelusuunnitelman, mutta sen toteuttaminen ontuu- pitkälti siksi, ettei varoja myönnetä.

Yleisö esitti paljon kysymyksiä ja eräs merkittävimmistä oli Taina Lindholmin kertomus siitä, miten hän oli jäänyt tyhjän päälle työtapaturman satuttua Kokoomuksen Harjattulan kartanossa. Työterveys ei huolinut ja terveyskeskus ohjasi pois sanoen tämän kuuluvan työnantajan vastuulle. Ei liene vieras tilanne monelle muullekaan. Lisäksi Tainan ammattiliitto OAJ oli kieltänyt lakiavun vedoten siihen, että Taina ei ollut opetustöissä! Vaikka hän on Oaj:n jäsen, ei siis apua annettu. Todella omituinen on tämä maailma jossa kaikki pakenevat vastuutaan!

Nyt Taina saanee apua koska päättäjiä oli kuulemassa.

Vasemmistoliiton valtuutettuja evästettiin ottamaan valtuustossa peruspalvelu erityissyyniin ja vaatimaan että se jatkossa toimii asiakaslähtöisesti hallitussopimuksen mukaisesti. He lupasivatkin ottaa asian omakseen

Hyvä fiilinki oli koko ajan ja kokous oli mielenkiintoinen. Lähtiessä moni toivoi lisää samanlaisia ja tokihan niitä järjestetään: Seuraava Vasemmistoliitto alueilla- tapahtuma on Runosmäessä 28.3 klo 11 alkaen. Tervetuloa mukaan!-Jari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.