torstai 19. helmikuuta 2009

Euroopan parlamentin vaaleista


19.2.2009 23.12 | Jari Suominen | Yleinen

Kun tuo kiistelty Lissabonin sopimus tulee voimaan on EU siirtymässä askeleen parlamentarismin suuntaan. Parlamentin valta vahvistuu komission kustannuksella. Jo nyt on parlamentti saanut aikaan merkittäviä asioita, kuten työaikadirektiivin hylkäyksen. Tuo työaikadirektiivihän olisi merkinnyt viikottaisen enimmäistyöajan nostamista 65 tuntiin! Suomen hallitus yllytti hyväksymään tämän, suorastaan orjuuttavan direktiivin…
Uskon että parlamentissa voimme aidosti vaikuttaa asioihin. Kun haastattelin Vasemmistoliiton Eu-vaaliehdokasta Kyösti Suokasta ymmärsin, että myös työelämän asioita ja parannuksia euroopalaisiin ja suomalaisiin työoloihin voidaan parhaiten viedä eteenpäin parlamentissa . Uskon myös että ensi kesäkuussa valittava parlamentti tulee ratkaisemaan huvin pitkälle Euroopan ja maailman kohtaloita. Siksi on erittäin tärkeää äänestää vaaleissa, ja tärkeää on äänestää Vasemmistoliittoa, jonka edustajat eivät purematta niele kaikenlaisia direktiivejä työ- ja kansalaisoikeuksien vähentämiseksi.

Olen tekemässä vaalihaastattelusarjaa Vasemmistoliiton ehdokkaista. Sarja on kuultavissa osoitteessa www.radiorobinhood.fi/ Vaalit 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.