sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Sananvapaudesta ja kansanvallasta

Toimiiko Nokia kuin saastainen kiristäjä?

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/K%C3%A4nnykk%C3%A4yhti%C3%B6n+painostus+sai+aikaan+Lex+Nokian/1135243187834



1. helmikuuta 2009

Helsingin Sanomat uutisoi Nokian painostaneen päättäjiä ns. Lex Nokia lain valmistelussa ilmoittaen siirtävänsä pääkonttorinsa pois Suomesta ellei eduskunta laadi lakia, jolla Nokia saa oikeuden urkkia työntekijöidensä sähköposteja ja muuta dataliikennettä.Laki koskisi myös kaikkia muita yhteisöjä joten meistä jokainen olisi tämän kiinalaistyylisen sensuurin kohteena. Kymmeniä päättäjiä on nimettömästi kertonut tietoja HS:lle, joten uutinen lienee totta!Oikeusoppineet ovat tyrmänneet tämän urkintalain perustuslain vastaisena. Lakiesitys on melkein yhtä uskomaton kuin se, että Turun päättäjät aikovat rakentaa Toriparkin kysymättä kansan mielipidettä asiasta!

Liike-elämä on Suomessa ja Turussa saanut liikaa valtaa käsiinsä kun jo yhteiskunnallinen päätöksenteko on oligarkkien hyppysissä. Kansalaisoikeudet ovat tuulen vietäviä kun raha puhuu! Etsimättä tulee mieleen historian aikakaudet jolloin tavallinen ihminen oli orjan asemassa eikä hänen hengellään ja terveydellään ollut mitään arvoa.

Harvainvalta joka perustuu rahaan ei hyödytä viime kädessä ketään ,vaan synnyttää väkivaltaa ja ristiriitoja, periytyvää köyhyyttä, kulkutauteja ja tietämättömyyttä,kulttuurin häviön.Kaikki minkä edestä on taisteltu ja uupumatta tehty työtä voidaan menettää kun sokeassa ahneudessa nähdään oma lyhytaikainen etu jopa kansanvaltaa ja hyvinvointia tärkeämmäksi. Tällainen on kauhistuttavaa!

Jos Suomen eduskunta parin viikon kuluttua hyväksyy Lex Nokian voidaan lakiesityksen puolesta äänestäviä kansanedustajia pitää kiristykseen alistuneina ja suhtautua heihin sen mukaisesti. Tilanne on sama kuin Kustaa III:n Ruotsissa 1700 luvun lopulla - kuningas hankki tuolloin yksinvallan säädyiltä siten, että säädyt kokoontuivat ladattujen tykkien edessä ja olivat pakotetut allekirjoittamaan asiakirjan jolla valta siirtyi kuninkaalle. Nokian uhkailu on samanlainen ladattu tykki.

Tällainen eduskunta ei tietenkään nauti kansan luottamusta. Kansa käyttää Suomessa ylintä valtiovaltaa jonka se luovuttaa vapaissa vaaleissa valituille edustajilleen jotta nämä toimisivat kansan, ei suuryritysten, tahdon mukaisesti. Lex Nokia on siis selkeästi torjuttava.

Turussa vastaava tilanne on kun käsitellään Kauppatorin alle suunnitellun yksityisen (= suurliikemiesten) pysäköintilaitoksen rakentamista. Jos vaadittua kansanäänestystä ei sallita voi jokainen itse päätellä kenen etuja Turun valtuusto ajaa.Ainakaan ei tavallisen turkulaisen pienyrittäjän, työntekijän tai eläkeläisen etua- tämän osoittaa sekin, miten yhteiskunnan palveluja karsitaan ja yritystukia suurille yrityksille lisätään jatkuvasti. Viimeksi luvattiin poistaa kansaneläkemaksu yrityksiltä ja tätä kautta nyysiä köyhiltä 1100 miljoonaa euroa! Tavallisen ihmisen maksettavina ovat jo nyt muutamien hyvätuloisten jäsenmaksut yhteiskunnalle ja nämä vapaajäsenet käyvät vieläpä röyhkeämmiksi päivä päivältä eikä kiristykselle näy loppua…

On noustava taisteluun demokratian puolesta! Vain demokratia takaa kansalais- ja ihmisoikeudet, vakaan taloudellisen kehityksen ja sen että ihmiskunnalla on muutakin kuin aikaan sidottuja hetkellisiä arvoja.

Toriparkkikansanäänestyksen puolesta on mielenosoitus kaupungintalon edustalla maanantaina 16.2. Kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.