torstai 24. joulukuuta 2009

Äärikapitalismi

Republikaanit siellä ja täällä

24. joulukuuta 2009

Jouluaaton ainoa ulkomaanuutinen koski Yhdysvaltain sairausvakuutusjärjestelmän uudistamista josta senaatti äänesti tänään.Yhdysvalloissahan on ollut myyjän markkinat sairausvakuutuksissa, eivätkä köyhimmät ja sairaimmat ole niitä saaneet lainkaan-vakuutusyhtiöillä on ollut mahdollisuus kieltäytyä myöntämästä sairausvakuutusta jos se on vaikuttanut riskibisnekseltä ja tämä on tietenkin karsinut pois ne jotka eniten apua tarvitsisivat.Vieläkin republikaanit vastustavat uudistusta joka poistaa vakuutusyhtiöiltä mahdollisuuden valikoida asiakkaitaan, he äänestivät lakiehdotusta vastaan.Läpi se silti meni äänin 60-39, eli tasan voimasuhteiden mukaan.Aiemmin edustajainhuoneen hyväksymä ehdotus pitää vielä synkronoida senaatin ehdotuksen kanssa ja eräs republikaanisenaattori ilmoittikin, että he jatkavat hanttiin panemista vaikka hävisivät äänestyksen molemmissa kamareissa.

Motiivina republikaaneilla on tietenkin, että uudistus sotii heidän äärikapitalistista talousoppiaan vastaan. Heillä ei ole pienintäkään halua lieventää kantaansa; heidän uskomuksensa mukaan vahvoja pitää tukea ja heikot jättää oman onnensa nojaan.Amerikkalainen yhteiskunta onkin rajujen äärimmäisyyksien leimaama. Toisilla menee ruhtinaallisen hyvin samalla kun toiset kuolevat ennen aikojaan hoidon ja kunnollisen ravinnon puutteeseen tai äärikapitalismin toimiakseen käymissä sodissa.Yhdysvaltain palkka-armeijaanhan hakeutuvat usein ne joilla ei ole muuta mahdollisuutta-heille on siis tehty tarjous josta ei voi kieltäytyä.

Huomattava on myös, että Nato-kiimaisimmat löytyvät näiden äärikapitalistien joukosta. Heidän systeeminsä vaatii sotaa ja eripuraa toimiakseen.
Kansalaisten tulisi oppia varomaan valehtelijoita ja näkemään motiivit tekojen taustalla.Neljä viidestä suomalaisesta kannattaa kuitenkin hyvinvointiyhteiskuntaa ja kaksi kolmasosaa maksaisi mielellään enemmän veroja jotta palvelut voitaisiin turvata. Suomalaisen elämäntavan kohtalonvuodet ovat jälleen käsillä.Menemmekö suuntaan josta kapitalismin mallimaassa on luovuttu ja vähennämme edelleen yhdessä ylläpitämiämme palveluja vai käännämmekö kelkkamme nykyaikaiseen suuntaan ja alamme taas rakentamaan hyvinvointia kaikille ihmisille?

Toivotan kaikille Hyvää Joulua ja parempaa tulevaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.