tiistai 26. toukokuuta 2009

Äärikapitalistista sikailua Turussa

Tänään tiistaina 26.5 perustettiin Turkuun uusi kansanliike nimeltä Pelasta kuntapalvelut! Sen johdossa ovat mm. Päivi Takkinen, Eila Hannula, Kaija Kiessling, Johannes Yrttiaho, Marja Nissilä ja Jari Suominen. Mukaan odotetaan joitakin huomattavia turkulaisia ja ay-liike on myös vahvasti mukana. Kansanliike järjestää lomautuksia ja säästöjä palveluissa vastustavia mielenosoituksia 1.6 klo 17.00 Kauppatorilla, 8.6 klo ? Yliopistonkatu 29 Kaupunginhallituksen edessä ja 15.6 klo 17 Kauppatorilla. Turun uudet säästötavoitteet merkitsevät kuntalaisille tärkeiden palvelujen alasajoa pysyvästi. Samanaikaisesti Turku nostaa virkamiesten palkkoja ja tukee ammattilaisurheilua joka ei kuulu kunnan toimialaan. Päiväkoteja ja terveysasemia ollaan sulkemassa, lähiöistä ollaan lakkauttamassa kirjastoja , nuorisotiloja, sosiaali- ja terveysasemia. Kuntalaisen palvelut katoavat- verovaroilla tuetaan yksityistä keinottelua ja voitonpyyntiä. Myös vuokrataloja tulee jälleen myyntilistalle, tällä kertaa 200 kpl.
Vasemmistoliitto oli jälleen kerran ainoa ryhmä joka peruspalvelulautakunnassa vastusti leikkauksia ja esitti oman järkevän vaihtoehtonsa joka tyrmättiin porvariäänin 11-2. Vain Mirka Muukkonen ja Alpo Lähteenmäki Vasemmistoliitosta olisivat säilyttäneet palvelut. Tämä on irvokasta kun tiedämme että palvelujen menetys tulee maksamaan Turulle moninverroin niiden säilyttämiseen verrattuna. Ongelmat pahenevat ja porvarit purjehtivat.
Sosialidemokraatit ovat leikkaamassa palveluja kumppaninsa Kokoomuksen kera. Vihreät ovat Mikko Laaksosen suulla ilmoittaneet että Turun palvelusektori ajetaan alas. Vihreiden Mika Helva on sanonut että puolet terveysasemista voidaan lakkauttaa. Vihreät onkin nyt Hirveät- he ovat omaksuneet käytännössä linkolalaisen ajattelun jonka mukaan ihmisiä on liikaa ja osan on annettava tuhoutua. Siitäkin huolimatta että tuho koskee myös lapsia joilta riistetään elämän rakennusaineet. Vain sinivihreät äärikapitalistit, joilla on varaa ostaa palveluja ( rahoilla joiden alkuperä on kyseenalainen) voivat hyvin: Tavalliset kunnon ihmiset voidaan jättää heitteille, vanhukset huumattuina vaippoihinsa, koululaiset vähenevillä ruoka-annoksilla isompiin ryhmiin koulujen lakkauttamisen myötä, päiväkotilapset valtaviin ryhmiin joita vähennetty henkilökunta ei pysty valvomaan ( muistetaan surulliset pikkulasten katoamiset kun valvonta on pettänyt), vammaiset ja mielenterveyskuntoutujat ilman hoitoa ( ammuskelemaan kaduilla kuten Kuopiossa), päihdeongelmaiset katuojiin kuolemaan hitaasti, terveydenhuollon potilaat ilman hoitoa, lastensuojelu ilman resursseja, kaupunkilaiset ilman työtä ja osallisuutta yhteiskuntaan.

Tämä kaikki on ihan totta! Ja sille on tehtävä jotakin! Liity siis sinäkin kansanliikkeeseen.

Vasemmistoliitto on dynaaminen, arvoliberaali puolue joka kannattaa markkinataloutta mutta vastustaa kapitalismia. On aika liittyä Vasemmistoliittoon ja pelotta ja urheasti puolustaa kansalaisten oikeuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.