sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Eurovaaleja tulossa

Eurovaalipaneeli Turun Yliopistolla 3.4 2009

5.4.2009 23.23 | Jari Suominen | Yleinen

Turun opiskelevat vihreät olivat järjestäneet vaalipaneelin yliopistolle perjantaina 3.4 klo 16 alkaen. Ajankohta ei liene ollut kaikkein paras- ainakaan ei yleisömenestyksellä voi kehua. Paikalla oli kourallinen kiinnostuneita ja kymmenen panelistia: Niko Korte Sdp, Elina Rantanen Vihr, Anne Linnonmaa Kok, Björn Månsson RKP, Sari Essayah Kd, Annika Lapintie Vas, Juhani Tanski Stp, Antti Pesonen Ipu, Lauri Heikkilä Ps ja Urmas Mikkonen Ssp.

Urmas Mikkosella ei ollut mitään sanottavaa koko paneelin aikana. Hän ei edes esitellyt itseään yleisölle ja toimittajalle jäikin sellainen kuva että Mikkonen on ehdokkaana ilman tavoitteita. Muut panelistit olivat kyllä vilkkaampia. Antti Pesonen jatkoi tutulla EU:ta vastustavalla linjallaan ja on vaikea uskoa että tällä politiikalla parlamentin ovet aukeaisivat.Pesonen on kyllä älykäs ja isänmaallinen mies ja asiantuntemustakin löytyy.Tavoite vain lienee toivoton.
Parhaiten panelisteista pärjäsivät Vasemmistoliiton Annika Lapintie, jonka valtava tietomäärä ja kokemus päivänpolitiikasta valtiollisella tasolla tulivat hyvin esiin. Myös Vihreiden Elina Rantasesta jäi osaava kuva. Hän on selvästikin nainen joka perehtyy asioihin eikä puhu puutaheinää. Samaa on sanottava Kristillisdemokraattien Sari Essayahista. Hänelläkin on kokemusta ja asiantuntemusta, se tuli selväksi. Sosialidemokraattien nuori Niko Korte esiintyi myös edukseen ja osoitti valppautta kommenteissaan. Perussuomalaisten Lauri Heikkilä oli tapansa mukaan jäyhä isäntämies ja pudotteli vähäiset repliikkinsä tuttua kaavaa noudattaen. Heikkiläkään ei ilmeisesti usko läpimenomahdollisuuksiiinsa. Juhani Tanski Suomen työväenpuolueesta oli paljon äänessä mutta keskittyi näkemään epäkohtia EU.ssa. Tämä onkin hänen puolueensa tuttu suhtautumistapa- EU tuomitaan, muulla ei niin väliä.

Keskustan edustajalle oli tullut este. Suurin pettymys minulle oli Kokoomuksen Anne Linnonmaa, kuuluisa yrittäjä joka on tehnyt paljon kehitysmaakaupan eteen mm. Perussa. Hänellä oli selkeä asenneongelma ja hän jätti itsestään ylimielisen vaikutelman siteeraten mm. vääriä tilastoja haukkuessaan suomalaisia nuoria etteivät nämä muka halua itse elättää itseään. Anne sanoi että esim. Kreikassa 70% nuorista haluaa elättää itse itsensä ja Suomessa vain 30 %. Nämä tilastot kertovat kuitenkin vain sen miten suuri osa nuorisosta haluaa yrittäjiksi. Annen maailmankuvaan ei ilmeisestikään kuulu palkkatyö arvostettavana asiana.

Shown lähes varasti yleisön joukossa ollut turkulainen mielipideikoni Jouko Laakso. Ei ole ihme että Joukoa pyydetään usein kommentoimaan asioita, puhetta tulee paljon ja enimmäkseen asiaa Joukon omasta vinkkelistä katsottuna.

Tapahtuma kesti hieman yli kaksi tuntia ja oli mielenkiintoinen. Suosittelen kaikille näitä paneeleja, niissä kyllä valkenee moni asia. Itselleni vahvistui kuva Annika Lapintien asiantuntemuksesta, oikeamielisyydestä ja rehellisyydestä. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta Annika Lapintie saa minun ääneni Euroopan parlamentin vaaleissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.