maanantai 28. syyskuuta 2009

Vasemmisto etenee Euroopassa

Sekä Saksan että Portugalin vaaleissa saavuttivat Vasemmistoliittoa lähellä olevat puolueet huomattavan voiton, Saksassa yli 3% ja Portugalissa lähes saman verran. Kun tiedetään että media on täysin porvarien hallussa ainakin Suomessa (näyttäisi että muuallakin) niin tätä on pidettävä todella merkittävänä asiana.

Kokoomusta lähellä olevat puolueet, Saksan CDU/CSU ja Portugalin sosiaalidemokraatit, kärsivät pienen tappion huolimatta mediaylivallastaan. Suurimmat tappiot tulivat kuitenkin aatteettomina hoiperteleville sosiaalidemokraateille, joita Portugalissa siis edustaa hallituspuolue sosialistit ja Saksassa SPD.Näiden kannatus romahti , Saksassa jopa historian toiseksi alimmalle tasolle ja Portugalissa meni enemmistö.Mediaongelmaa näillä ryhmillä ei ole, kuten ei myöskään vihreillä, jotka tosin Saksassa ovat vasemmistolainen puolue ja Portugalissa kuuluvat suorastaan vasemmiston ytimeen.Vihreät etenivätkin hieman Saksassa.
Voittoon ylsi Saksassa vapaiden demokraattien FDP, joka lienee siellä saanut tukea paikalliselta soini-ilmiöltä eli narrioikeistolaisuuden noususta.

Olen hyvin pettynyt Suomen tiedotusvälineisiin jotka jo pitkään ovat jättäneet järjestelmällisesti kertomatta vasemmiston menestyksestä.Kerrataan se vielä tässä: saksan Die Linke nousi 8,7% kannatuksesta 12,4 prosenttiin! ja Portugalin hajanainen vasemmisto eli Bloc nousi kolmella prosenttiyksiköllä 9,7 prosenttiin ja kommunistien ja vihreiden yhteisrintama säilyttyi asemansa 7,4 prosentissa.

Jos Die Linke olisi noussut läntisessä Saksassa enemmän (nousua tapahtui paljon) ja saavuttanut 20% kannatuksen, olisi saksalaisilla ja euroopalaisilla enemmän toivoa inhimillisestä yhteiskunnasta.Sellaisen yhteiskunnan takuumieheksi ei sosiaalidemokraateista ole.

Suomessa on pian eduskuntavaalit, vain 1 !/2 vuoden kuluttua.Toivon että Vasemmistoliitto onnistuu kasvattamaan kannatustaan merkittävästi sillä muista ryhmistä ei ole rakentamaan ihmiskasvoista yhteiskuntaa jossa oikeudenmukaisuus toteutuu merkittävästi paremmin kuin nykyisessä äärikapitalismissa joka juoksee kriisistä kriisiin.

Äärikapitalismin menestys perustuu pitkälti sen hallintaan rahamaailmassa ja siten myös tiedotusvälineissä.Siksi olen iloinen porvarilehti Uuden Suomen blogista, joka antaa minulle mahdollisuuden tuoda asioita esiin myös kapitalismikriittisestä ja vaihtoehtoisesta näkökulmasta.Kiitos siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se ilmestyy sivulle kun olen tarkistanut sen.